Починаючи з 2002 року, корпорація JSI впроваджує в Україні Проект „Здоров'я матері та дитини”.. Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), приватним сектором, та отримує організаційну, юридичну та технічну підтримку Міністерства охорони здоров'я. Мета Проекту – зниження материнської і неонатальної смертності в Україні та покращення здоров'я матерів та новонароджених шляхом впровадження науково-доказових практик акушерського та неонатального догляду . До кінця 2010 року корпорація JSI повинна безпосередньо охопити принаймні 30% пологів в Україні, та 50% усіх пологів – опосередковано, шляхом розповсюдження досвіду вибраних закладів Проекту-ІІ.
У нових закладах корпорація JSI планує досягнути тих самих результатів, яких було досягнуто в закладах, що приєдналися раніше: створення пологових залів, дружніх до сім'ї, зниження частоти проведення таких процедур, як амніотомія та епізіотомія, а також широкого використання вільних позицій під час пологів, негайного контакту „шкіра до шкіри”, раннього грудного вигодовування, а також спільного перебування матері та новонародженого після пологів.